Acasa  »  Blog  »  Stiri   »   Ministeru Agriculturii poate lansa primle norme metodologice de finantare a PNDR 2020

Ministeru Agriculturii poate lansa primle norme metodologice de finantare a PNDR 2020

Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), David Eugen Popescu, a declarat ieri ca “PNDR 2020 este in etapa de aprobare de catre Comisia Europeana, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa comunice acordul de principiu pentru ca Ministerul Agriculturii sa poata lansa primele masuri de finantare din cadrul PNDR 2020. Agentia este pregatita din punct de vedere al procedurilor de lucru specifice, astfel incat imediat ce Comisia Europeana ne va comunica acordul de principiu, vom publica spre consultare publica Ghidurile Solicitantului, dupa care vom putea deschide primele sesiuni de cereri de proiecte pentru finantarea investitiilor prin PNDR 2020”.

Acesta a precizat ca in momentu actual nu exista alte documente oficiale pe baza carora sa se poata realize cereri de finantare, dar ca cei interesati ar trebui sa astepete publicarea Ghidului Solicitantului, in baza caruia sa poata mai departe sa pregateasca Dosarul de cerere de finantare.

Momentan cei ce doresc informatii cu privire la accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea agriculturii, pot accesa foarte usoe pagina oficiala a Agentiei pentru Finantarea Investitiilor rurale- www.affir.ro, la numarul telefonic gratuit disponibil – 031.860.11.00, sau direct la sesiul agentiei.

David Eugen Popescu a mai recomandat viitorilor beneficiar de fonduri sa isi verifice si sa isi clarifice forma de proprietare a terenurilor pentru care sunt facute cererile de finantare si unde este cazul sa isi asigura sursele de cofinantare „Recomandam tuturor potentialilor beneficiari ai masurilor de finantare ca pana la publicarea Ghidul Solicitantului si a anexelor aferente, sa clarifice o serie de aspecte ce tin de etapa premergatoare realizarii proiectului propriu-zis, pentru a economisi timp in depunerea unei Cereri de Finantare prin PNDR 2020”.

 

Suprafaţa agricolă cultivată cu cereale sau legume ecolo­gice a crescut cu aproape 60% în perioada 2010-2014
Apicultura, stupul standard orizontal
autor: admin / data: 04 Jan 2016 / Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>