Acasa  »  Blog  »  Fructe   »   Murii fara spini, butasi productivi si in ghivece

Murii fara spini, butasi productivi si in ghivece

Murele sunt adesea considerate reginele fructelor de padure. Au continut ridicat de beta-caroten, acid salicilic, pectina, zaharuri si compusi flavonici, sunt bogate in vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E si nu le lipsesc sarurile minerale.Efectele benefice ale fructelor de mur asupra starii de sanatate sunt numeroase.

De la arbustul de mur in scop terapeutic sunt utilizate si frunzele, bogate in tainuri si acizi organici care au proprietatei astringente, antidiareice, antihemoragice, antispastice ai antiseptice ridicate.

Inginerii horticoli autohtoni au reusit sa dezvolte o intreaga tehnologie a culturi de mur fara spin in ghivece. Murii fara spini sunt productivi, prezinta aceleasi calitati cu murii cu ghimpi si au avantajul ca fructele sunt mai usor si mai confortabil de recoltat. Arbustii pretabili pentru cultura in ghivece sunt soiuri romanesti, de la poalele Apusenilor, aclimateizate. Ca orice arbust fructifer, murii de cultura au nevoie de o perioada de maturizare pentru a se dezvolta si pentru a atinge perioada maxima de fructificare.

Murii de ghiveci se dezvolta bine in soluri bine aerisite, bine drentate, cu umiditate constanta si ph usor acid. Arbustii sunt foarte sensibili la perioada de planta, specialistii recomanda infiintarea culturii doar in perioadele de sadire specifice. Dupa plantare e important sa se previna imburuienara culturii pentru ca acesti arbusti sunt sensibili la atacul plantelor invazive.

Pentru obtinerea unei plantatii rezistente de mur, in ghiveci sau spatiu deschis, este important sa se tina seama de cateva lucruri: calendarul de plantare al murului; structura plantatiei; operatiunea de plantare a arbustiului.

Se recomanda infiintarea culturii in lunile octombrie, noiembrie, imediat ce ies din vegetatie  sau in lunile martie, aprilie, inainte ca butasul sa intre in perioada de vegetatie. Pentru a va bucura muri vigurosi e bine ca butasii sa fie plantati nici adanc, nici la suprafata, cu radacina la circa 10-15 cm sub nivelul solului.

mur fara spin in ghiveci

Explozie de vitamine si minerale, pepenele galben, fructul minune al sezonului de vara
Metode traditionale de obtinere a afinatei
autor: admin / data: 06 Jun 2016 / Fructe

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>