Acasa  »  Blog  »  DiversePomi fructiferi   »   Soiuri de prun ideale pentru rachiu

Soiuri de prun ideale pentru rachiu

Rachiul (tuica) este cea mai cunoscuta si mai apreciata bautura traditionala. Prepararea rachiului din fructe prin distilare este o indeletnicire cunoscuta romanilor de peste 800 de ani. Tuica facuta de casa este mai curata, mai gustoasa si mai sanatoasa fata de  cea obtinuta in sistem industrial.  Tuica este obtinuta prin fermentarea alcoolica si distilarea fructelor carnoase. Gustul rachiuluii pastreaza aroma fructului din care este preparat.

Tuica de prune este obtinuta din diferite soiuri de prune, are gust placut de prune, aroma specifica si culoare galbena dupa o perioada de maturare in butoiaie de stejar sau dud.

Dintre soiurile de prun care ofera calitati deosebite acestei bauturi amintim: Carpatin, Andreea, Anna Spath, Dambovita, Agent.

Prunul Carpatin se caracterizeaza prin pom de vigoare medie cu crestere piramidala si ramuri bine garnisite cu formatiuni fructifere scurte. Fructele au dimensiuni mari 40-45 g, forma sferica, usor alungite la capete. Pielita are culoarea albastru intens, iar pulpa de culoare galben-verzui este suculenta, bine echilibrata si are gust placut foarte dulce. Fructele prunului Carpatin pot fi consumate in stare proaspata, conservate si sunt materia prima prima ideala pentru rachiu.

Prunul Andreea este un soi ale carui fructe se preteaza foarte bine distilarii. Licoarea obtinuta pastreaza aroma intensa a prunelor. Pomul are vigoare medie spre mica, se remarca prin crestere erecta si coroana echilibrata. Fructele sunt rotunde cu pielita de culoare albastru-violet. Pulpa este foarte dulce, foarte suculenta si are culoare galben.

Soiul Dambovita  este foarte productiv. Pomul are vigoare mijlocie si schelet solid. Fructele de dimensiuni foarte mari au forma ovoida, usor asimetrica, culoare vanat inchisa si sunt acoperite cu multa pruina cenusie. Pulpa de culoarea galben-verzuie este crocanta, suculenta si cu gust placut. Prunele Dambovita pot fi cosumate in stare proaspata conservate sau distilate. Tuica obtinuta din aceste prune are aroma intensa, gust placut,  aspect comercial excelent si poate fi “invechita” in butoiaie speciale.

soiuri de prun pentru tuica, rachiu

Arnica, planta medicinala cu proprietati antiinflamatoare deosebite
Tipuri de plante furajere care influenteaza dezvoltarea animalelor
autor: admin / data: 25 May 2016 / Diverse, Pomi fructiferi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>