Acasa  »  Blog  »  Vinul si vita de vie   »   Soiuri de struguri fara samburi

Soiuri de struguri fara samburi

Strugurii fara samburi, apireni,  sunt de obicei soiuri nobile si sunt utililizati pentru consum in stare proaspata dar si pentru industrializare. Strugurii fara samburi sunt usor transformati in dulceturi, compotrui sau stafide. In tarra noastra strugurii fara samburi se cultiva in potgoriile de la Alima, Oltina, Medgidia, Ostrov, Pietroasa, Dealu Mare.

Soiul de vita Otilia, fara samburi a fost obtinut si omologat in 1987 in cadrul statiunii de la Pietroasa-Buzau. Floarea este hermafrofita normala, frunzele sunt trilobate sau pentalobate, au culoare verde inchis si prezinta smocuri de peri pe nervurile principale. Fructele cresc in ciorchini semicompacti si au dimensiuni mijlocii. Chiorchinii sunt conici biaripati si ating greutatea de 250-290 g. Boabele sunt ovale, au pielita viloacee si pulpa carnoasa, crocanta cu gust dulce echilibrat si placut. Via Otilia este productiva, strugurii ating maturitatea in a doua decada a lunii august.

Sultanina SS este un soi alb fara sambure cu perioada de maturizare timpurie. Strugurii au calitati comerciale foarte apreciate.Strugurii destinati consumului in stare proaspata au greutatea de 700-900g. Boabele prezinta pielita subtire de culoare auriu si sunt acoperite cu strat fin de pruina. Pulpa este crocanta, dulce, bine echilibrata; aciditatea este mai mica de 5%. Strugurii Sultanina SS rezista bine la transport si depozitare.

Sultanina Nova este un soi roz fara sambure destinat consumului in stare peroaspata. Ciorchinii au dimensiuni medii spre mari, sunt compacti si au forma conica. Greutatea medie a chiorchinilor este de 500 g. Boabele sunt ovale, usor ascutite spre varf, prezinta pielita subtire de culoare roz, acoperita cu strat de pruina. Gustul este dulce, aromat, foarte placut iar aciditatea este de aproximativ 5%. Chiorchinii de struguri Sultanina Nova prezinta rezistenta medie la transport. Butucii acestui soi sunt vigurosi si foarte productivi, frunzele sunt mari pentalobate. Pentru dezvoltare optima soiul are necesar ridicat de lumina si caldura, in special in perioadele de inflorire si  formare a boabelor.

 

Cum trebuie protejata vita de vie
Grasa de Cotnari, Feteasca alba, Feteasca regala, Galbena de Odobesti cele mai apreciate soiuri viticole autohtone
autor: admin / data: 05 May 2017 / Vinul si vita de vie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>