Acasa  »  Blog  »  Vinul si vita de vie   »   Soiuri de struguri pentru vin creati in cadrul statiunii de cercetare – dezvoltare vini-viticola Blaj

Soiuri de struguri pentru vin creati in cadrul statiunii de cercetare – dezvoltare vini-viticola Blaj

Viniviticultura este o ramaura agricola cu importanta deosebita in Romania. Cum se stie tara noastra are o traditie bogata in acest domeniu deosebit. Vinurile obtinute la noi sunt premiate si medaliate in toata lumea, iar calitatea superioara a acestora si aromele desavarsite reusesc sa ii imbine si pe cei mai excentrici dintre cunoscatori.

Statiunea de cercetare-dezvoltare viticola Blaj desfasoara activitati de cercetare, dezvoltare si imbunatatire a soiurilor de vita de vie, astfel recoltele sa fie bogate si echilibrate. Strugurii obtinuti din soiurile create la Blaj au caracteristici deosebite, astfel ca vinurile obtinute sunt pe masura.

Brumariu este un soi pentru vin omologat in 1983. Se caracterizeaza prin perioada lunga de vegetatie si maturare, vigoare ridicata si zona fertila situata pe a treia parte a coardelor de rod. Boabele strugurilor brumari sunt mici, au forma sferica, culoare verde si sunt acoperite cu strat gros de pruina. Pulpa de culoare verde este zemoaza, dulce acrisoara fara arome deosebite. Productia de struguri brumarii depinde de starea de sanatate a culturii si varsta plantatiei si variaza intre 15 si 23 t/ha.

Rubin este un soi tanar destinat distilarii si productiei de vin, omologat in anul 2007. Se caraacterizeaza prin perioada lunga de vegetatie, butuci cu vigoare mijlocie si zona fertila in partea dinspre baza a coardelor. Ciorchinii sunt compacti, uniaxiali si au dimensiuni reduse. Boabele mici sunt sferice, au pielite subtiri, elastice de culoare roz-violaceu. Pulpa alba si zemoasa nu prezinta arome deosebite. Productia de struguri rubin poate varia intre 14 si 21 tone la hectar.

Amurg este un soi destinat obtinerii de vinuri, creat in 1989.  Strugurii au perioada lunga de maturare, deci sunt culesi toamna tarziu. Ciorchinii de amurg sunt  cilindroconici aripati si ating greutatea medie de 300g. Boabele sunt de marime mijlocie, au forma sferic-alungita si pielite extrem de subtiti de culoare albastrui, acoperite cu strat gros de pruina. Pulpa de culoare verzui a strugurilor amurg este zemoasa si nearomata.

struguri soi amurg blaj

Grasa de Cotnari, Feteasca alba, Feteasca regala, Galbena de Odobesti cele mai apreciate soiuri viticole autohtone
Soiuri de struguri de masa cu maturare timpurie
autor: admin / data: 15 Mar 2017 / Vinul si vita de vie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>