Acasa  »  Blog  »  Pomi fructiferi   »   Sortimente pomicole testate in zona Caras Severin I

Sortimente pomicole testate in zona Caras Severin I

Consform studiilor realizate de specialisti horticoli, conditiile pedo-climatice din judetul Caras Severiin sunt favorabile pentru dezvoltarea urmartoarelor sortimente pomicole: mar (Parmen auriu, Pionier, Prima, Wagener premiat, Aromat de vara, Idared), par (Untoasa Bosc, Untoasa Hardy, Cure, Euras), gutui (Aromate,Aurii, Champion), prun (Diana, Gras romanesc, Renclod de Caransebes, Stanley, Anna Spath), cires (Cerna, Stela, Rivan, Van), visin (Dropia, Ilva, Tarina), cais (Sulmona, Umberto), piersic (Cardinal, Flacara, Redhaven), nuc (Geoagiu 65, Orastie, Sarmis).

Soiuri mar testate in Caras Severin

Parmen auriu este un soi de mar cu vigoare mijlocie, care formeaza coroana piramidala. Pomii rodesc pe ramurile predominante, pe tepuse. Fructele sunt mici spre mijlocii, inainte de coacere au culaore verde galbui, la maturitate devin aurii si prezinta dungi fine de culoare rosiatica. Forma fructelor este sferica. Pulpa merelor Parmen auriu este crocanta, usor acifualta, suculenta si intens aromata. Merele sunt pretabile pentru consum in stare proaspata sau pentru conservare. Ating maturitatea tehnologica in a doua decada a lunii septembrie.

Pionier este un soi tomnatic foarte apreciat pentru aspetul si gustul intens al fructelor. Este un soi care rezista bine la bolile specifice, precum rapanul si fainarea. Pomii de mar pioner necesita tratamente speciale doar in anii ploiosi. Merele au marime mijlocie, ating cu usurinta greutatea de 150 g si sunt sferice, usor turtite. Pielita merelor pioner au la maturitate culoarea rosie cu galben ( in partea superioara). Pulpa este alba, suculenta si are gust bun. Coacerea fructelor inepe in a doua decada a lunii septembrie. Fructele se pastreaza bine in timpul iernii.

Prima este un soi originar din SUA, care a fost bine aclimatizat la conditiile pedo-climatice din Caras Severin. Pomii au rezistenta genetica la boli precum rapan, fainare si foc bacterian. Merele au forma tronconic-turtita, sunt mari au greutatea medie de 200-230 g. Pielita merelor Prima este verde galbui, acoperita partial cu rosu inchis. Fructele prezinta rezistenta ridicata la depozitare si pastrare.

Sortimente pomicole testate in zona Caras Severin III
Care sunt speciile pomicole care se dezvolta bine in zona Dobrogei
autor: admin / data: 26 Jul 2017 / Pomi fructiferi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>