Acasa  »  Blog  »  Stiri   »   Stevia este tot mai cultivata datorita potentialului economic ridicat

Stevia este tot mai cultivata datorita potentialului economic ridicat

Numerosi fermieri au realizat potentialul economic crescut al steviei, care este un element de baza principal in obtinerea indulcitorilor naturali ce inlocuiesc cu succes zaharul. Printre acestia se numara si Gheorghe Teodorescu, care de o buna perioada de timp a inceput sa dezvolte culturi de stevie. Acesta se mandreste ca in regiunea Lehliu potentialul de cultivare este ridicat si ca plantele sunt mai suculente si  mai dulci: “Avem condiții să cultivăm această plantă. Stevia pe care am produs-o noi, aici, la Lehliu, a avut putere de îndulcire de aproape trei ori mai mare decât cea produsă în Olanda.”

Fermierul se plange ca nu are suficient teren sa cultive pentru a acoperi necesarul comenzilor: “Noi nu avem teren disponibil pentru 10 ha. Am contactat diverși fermieri pentru a face câte un hectar-două. Chiar dacă veniturile sunt mai mari, e mai mult de muncă. Noi suntem acum pe ideea mai puțin, dar stăm la umbră”.

Gheorghe Teodorescu spune ca veniturile obtinute sunt foarte bune, dar ca productia difera in functie de cum este ingrijita si irigata cultura: “Veniturile sunt bune: 40 de cenți pe kilogram de plantă verde. Cineva poate să spună că obține 5 tone de plantă verde la hectar, iar altcineva – 30 de tone.”

Omul a declarat ca are de gand sa dezvolte culturile de stevie si ca de cand a inceput sa cultive aceasta planta i s-a imbunatatit starea de sanatate: “Eu personal de trei ani îmi îndulcesc cafeaua și ceaiul numai cu extract de stevie. A fost foarte bine în primul rând pentru glicemia mea. Se ducea spre 160. Acum este de 90, până în sută”.

MADR ia masuri pentru a incuraja arendarea terenurilor
Oaia Turcana, cea mai apreciata rasa din Romania
autor: admin / data: 26 Jun 2015 / Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
baron damaschin: am un brad in curte are in jur de 18 ani a inceput sa se usuce . ma puteti ajuta ? apare pe anumite crengi ceva de ...
Orlaie Alexandra: Cu toata stima cine a scris acest articol probabil nu a vazut soiul Senga Sengana in practica intr-un solar. Acest soi e...
Sorin: Buna de unde se poate cumpara samanta si cat vine la kg?...
Alina rezmerita: Dores si eu 1 sticla de vin cu serpi cum pot face pentru comanda vreau mai .ulte detalii va rog...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>