Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Uleiul de masline, tipuri si caracteristici

Uleiul de masline, tipuri si caracteristici

Uleiul de masline este un lichid gras cu consistenta vascoasa, bogat in acizi grasi esentiali, vitamine si substante minerale. Este un aliment extrem de apreciat in bucatariile internationale, in industria cosmetica si industria farmaceutica. Este un supliment alimentar care imbunatateste functiile organimului, ajuta la regenterare celulelor si mentine elasticitatea pielii.

Nelipsit in bucataria medieteraneana, adaugat aproape mereu la salate si sosuri, uleiul de masline este un adevarat miracol oferit de natura.

Pe rafturile magazinelor putem descoperi mai multe sortimente de ulei de masline, ulei Agoureleo, extra virgin, virgin, rafinat, care se deosebesc intre ele prin metoda de obtinere, compozitia chimica, proprietati nutritive si comportament diferit la gatire.

Uleiul agoureleo este un ulei nerafinat, obtinut prin presarea la rece a maslinelor culese manual inainte ca acestea sa atinga maturitatea tehnologica. Maslinele culese la mijlocul lunii octombrie ofera o savoare deosebita acestui sortiment de ulei. Sortimentul este destul de rar si este obtinut prin aceleasi metode ca in antichitate. Proprietatile  miraculoase asupra organismului sunt apreciate in intreaga lume.

Valoare nutritiva a uleiului agoureleo are cea mai ridicata valoare biologica dintre toate sortimentele cunoscute, culoarea acestuia este verde intens, iar mirosul este profund.

Uleiul extra virgin este considerat ca fiind de cea mai buna calitate datorita gustului si aromei  intense care se pastreaza. Pentru a fi ulei extravigin trebuie sa satisfaca anumite criterii: sa fie obtinut prin metoda mecanica, da nu aiba adaos de chimicale sau apa calda, sa provina din prima presare a maslinelor, sa aiba nivelul acidului oleic mai mic de 0,8%, sa posede gust si aroma perfecta.

Uleiul de masline virgin provie tot de la prima presare si  nu este obtinut prin rafinare. Nivelul de aciditate a acestui sortiment este putin mai mare fata de al uleiului extravirgin, insa nu trebuie sa depaseasca nivelul de 2%. Gustul si aroma uluiului virgin sunt intense si extrem de placute. Acest sotiment se preteaza foarte bine pentru gatit.

tipuri-de-ulei-de-masline

Stiuca peste autohton bogat in elemente nutritive de calitate
Soiuri de cartof galben productive si rezistente la depozitare
autor: admin / data: 01 Nov 2016 / Diverse

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>