Acasa  »  Blog  »  FructePomi   »   Zmeurul arbust cu importanta economica deosebita. Soiuri productive de zmeur

Zmeurul arbust cu importanta economica deosebita. Soiuri productive de zmeur

Zmeurul  – Rubus idaeus – este un arbust cu aspect tufos ce se gaseste in flora spontana din Romania, insa poate fi cultivat cu succes in regim organizat. Inaltimea medie a arbustiului de zmeur este de 1.5 m. Tulpina vegetativa se dezvolta in primul an de la plantare, in anul urmator se obtin fructele. Specialistii resomanda taierea tulpinilor dupa recoltarea fructelor.

Este exploatat pentru fructele bogate in minerale, vitamine si substante active.  Fructele au gust dulce-acrisor puternic si aroma intensa. Sunt considerate adevarate delicii culinare  si pot fi consumate in stare proaspata, conservate, congelate sau transformate in adevarate delicatese gastronomice. De la zmeur sunt folositi si lastarii tineri si frunzele in scop medicinal. Aceste organe contin substante cu proprietati antibiotice ce actioneaza eficient asupra organismului. Ceaiurile si extractele din lastari de zmeur au devenit solutii alternative la tratamentele alopate.
Cantitatea de fructe ce poate fi obtinuta de la un hectar de teren cultivat cu zmeur poate fi de 3.000-4.000 kg. Productia cantitativa poate fi influentata de soiul cultivat si de calitatea lucrarilor de intretinere a culturii.

Soiuri productive de zmeur

GLEN AMPLE este un soi foarte productiv de zmeur. Soiul obtiut in statiunile de cercetare pomicola din Scotia are caracteristici deosebite: este bine aclimatizat la conditiile  din Romania, produce cantitati impresionante de fructe cu aspect comercial foarte placut, gust dulce si intens, rezistenta ridicata la recoltare, manipulare si pastrare.

Polka este un alt soi extrem de valoros, cultivat in plantatiile din toata Europa. Este unul dintre putinii arbusti care produce fructe din primul an, pe lastarii tineri. Fructele mari pot fi recoltate de la inceputul lunii iulie pana in luna noiembrie. Sunt dulci, parfumate si au aspect comercial exceptional.

Tulamagic este un soi obtinut de specialistii din Germania, care asigura productii impresionante si in conditii mai putin prielnice. Fructele aromate si ferme se pastreaza bine. Soiul este resistent al bolile specifice.

Boli care pot afecta plantatia de afin
Metode de prevenire si combatere a principalelor boli la pepene galben
autor: admin / data: 03 Jul 2017 / Fructe, Pomi

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>