Acasa  »  Blog  »  Diverse   »   Care sunt efectele benefice ale mierii de albine

Care sunt efectele benefice ale mierii de albine

Mirea de albine este cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca aliment miraculos cu numeroase beneficii asupra starii de sanatate. Pentru ca este un produs natural se digera repede, deci toate elementele nutritive bune pe care le contine intra rapid in circuit.

Este cunoscuta pentru proprietatile antibacteriene, antibiotice, antiseptice, antioxidante, anti-inflamatoare si curative. Este un agent emoliant, depurativ, laxativ si nutritiv si este o sursa de energie pentru organism.

Mierea de albine este utilizata in medicina naturista traditionala in  tratarea unor afectiuni ca anorexia, gingivita, astmul bronsic, larngita, tusea convulsiva, afectiuni cardiace si afectiuni gasto-intestinale. Calmeaza simptomele virozelor sezoniere si cele produse de boli reumatice.

Sortimentele de miere de tei, poliflora, salcams si brad sunt nelipsite din casele romanilor in special in sezonul rece. Mai putin cunoscute, dar la fel de apreciate sunt sortimentele de miere de castan, zmeura, menta, papadie si floarea soarelui.

Mierea de castan este in acelasi timp un medicament si un desert dulce, hranitor. Bogata in glucoza, fructoza, antioxidanti si alte elemente nutritive, este usor digerata si asimilata de organism. Are gust dulce amarui si culoarea specifica a castanului. Nuantele mierii de castan variaza de la galben deschis, la culoarea chihlimbarului.

Mierea de zmeura este considerata o delicatesa suprema. Obtinuta de la florile marunte de zmeur pastreaza parfumul intens si aroma acestora. Culoarea roz galbui este inconfundabila, iar gustul dulce-acrisor este de neuitat! Pentru ca este un sortiment foarte rar, este foarte apeciat!

Mierea de menta are aroma racoritoare si nuanta verde galbui. Vascoasa, dulce, aromata, energizanta si reconfortanta mierea de menta este apreciata ca desert sau ca aromatizant pentru diferite preparate. Este poate cea mai usor de recunoscut dintre toate sortimentele. Cristalizeaza usor, iar culoare se transforma in galben intens, cu nuante timide de vernil.

Mierea de papadie este cunoscuta si sub denumirea de miere de primavara. Proaspata, galbena, duce, aromata,  intensa mierea de papadie este foarte apreciata!

Beautiful combs and honey

Beautiful combs and honey

Mustarul, planta utilizate in industria conservelor
Chimionul, planta medicinala si aromatica cu numeroase beneficii
autor: admin / data: 21 Oct 2016 / Diverse

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>