Acasa  »  Blog  »  Stiri   »   Cresterea porcilor vietnamezi generalitati

Cresterea porcilor vietnamezi generalitati

Porcul Vietnamez este un animal originar din Asia de Sud-Est si Vietnam, in general are culoarea neagra, ajnuge foarte repede la maturitate ( in jurul varstei de 9-10 luni) si are o imunitete foarte ridicata. Acestia sunt animale relativ mici, cu picioare scurte si coada subtire. Porcii vietnamezi au randament foarte bun la taiere, cca. 85% randament la sacrificare, si cca. 70% carne la carcasa. Exista numeroase rase de porci vietnamezi, a caror greutate poate varia, de la 35- 80 kg pana la 120 kg.

Porcii vietnamezi poti fi foarte usor hraniti cu iarba si uruiala, deoarece nu sunt animale pretentioase. Pe timpul anotimpului cald pot fi hraniti cu numeroase feluri de iarba, li se poate oferi lucerna, trifoi ( proaspete sau palite) cantitati mari de morcovi, varza, mere, tarate, dovleci, pepeni. Nu trebuie sa le lipseasca nici uruiala ( amestec obtinut prin macinarea boabelor de porumb, grau, soia si floarea soarelui). Se pot administra ratii de mancare astfel: tarate ( trei parti) amestecate cu uruiala (o parte).

Printre avantajele cresterii porcilor vietnamezi se numara:

  • Porcii vietnamezi ajung la maturitate sexuala foarte repede, in jurul varstei de patru luni, deci se pot reproduce des si usor;
  • Au o imunitate forte ridicata, nu se imbolnavesc atat de usor precum porcii domestici obisnuiti;
  • Scroafele de porci vietnamezi au instict matern foarte puternic, deci nu se creaza probleme in cresterea si ingrijirea puilor.
  • Aceasta rasa de porci este bine adaptata la clima rece, deci rezista foarte bine iernilor din Europa Centrala si Canada;
  • Un alt avantaj al rasei este fertilitatea foarte ridicata, la prima fatare scroafele pot avea intre 5-10 pui, iar la urmatoarele, vor putea avea intre 8-17 pui;
  • O alta calitatea acestora este productivitatea foarte mare. La varsta de 9-10 luni ajung la 50-60 de kg;
  • Animalele consuma cantitati mici de alimente, cca 300-400 de grame de cereale macinate si iarba, sau legume si fructe;
  • Carnea porcului vietnamez este mai sanatoasa ca a celui crescut de obicei in gospodariile romanesti, saraca in colesterol si foarte gustoasa.
S-a intocmit lista cu cei ce nu vor mai beneficia de subventii agricole
Compromis intre Ministerul Agriculturii si "fermierul activ"
autor: admin / data: 05 Mar 2015 / Stiri

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>