Acasa  »  Blog  »  DiverseLegume   »   Plantele verzi, profitabile si usor de cultivat in sere si solarii

Plantele verzi, profitabile si usor de cultivat in sere si solarii

Perioada iernii nu trebuie sa fie una de repaus total pentru micii fermieri. Salata verde, ceapa verde, spanacul, rucola si ridichii sunt doar cateva dinte bunataturile apreciate si consumate in sezonul rece, iar solarile si serele de mici dimensiuni ofera conditiile optime pentru infiintarea acestor culturi.

Usor de cultivat, usor de intretinut

Necesarul de lumina si caldura al plantelor mentionate mai sus sunt mai scazute fata de a altor culturi principale. Perioada de vegetatie a plantelor verzi este relativ scurta, 25/45 de zile, iar recoltele sunt usor de valorificat. In plus in conditii de pastrare optime, capatanile de salata verde, firele de ceapa si ridichile au durabilitate buna.

Un aspect important de care trebuie sa se tina cont cand se infiinteaza cultura de sera este legat de soi. Soiurile alese trebuie sa fie adaptate conditiilor de spatiu inchis. Specialistii recoanda soiurile productive si rezistente la boli si daunatori.

Ceapa verde este o planta foarte consumata in orice anotimp. Aroma intensa dar placuta este mai proaspata in sezonul rece! Vitaminele si mineralele pe care le are in compozitie sunt rapid asimilate de organism si ajuta la functionarea corespunzatoare a acestuia. Cultura de tarzie poate fi infiintata in lunile octombre-noiembrie.

Salata verde este poate cea  mai cautata leguma verde in sezonul rece. Este portia de sanatate care nu trebuie sa lipseasca din nicio farfurie. Cultura de salata verde poate fi infiintata fara necesar ridicat de resurse, pentru ca semintele germineaza la temperaturi scazute si planta se dezvolta la temperaturi mici. Un alt avantaj al culturii de salata verde este ca capatana poate fi pastrata in spatii special amenajate pentru perioade relativ mari.

Cand  vine vorba de ridichii, sortimentul potrivit pentru cultura de toamna este cel de luna. Ajunge la maturitate in aproximativ 40 de zile si poate fi usor de valorificat datorita gustului picant si proaspat, in plus cultura de ridichii de luna nu este pretentioasa.

salata-verde-ceapa-si-ridichii

Care sunt secretele unei recolte bogate de salata verde
Telina planta aromatica usor de exploatat si valorificat
autor: admin / data: 08 Dec 2016 / Diverse, Legume

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>