Acasa  »  Blog  »  DiverseFructe   »   Pepenii verzi, fructe nelipsite in dietele de vara

Pepenii verzi, fructe nelipsite in dietele de vara

Pepenele verde este o planta taratoare si agatatoare originara din Africa, cultivata la scara larga in intrega lume pentru fructul sau  gustos si aromat.

Fructul de pepene verde este bogat  in fibre, zahar, proteine, vitaminele A, C, E, D, niacina, tiamina, vitaminele B6, B12, acid pantotenic si numeroase minerale (fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, zinc, seleniu).

Are continut foarte redus de grasimi si colesterol, un numar mic de calorii, dar este foarte bogat in antioxidanti, fapt pentru care nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica pe timput verii.

Cultura de pepene verde se  dezvolta bine pe terenurile bine pregatite din toamna, fertilizate cu gunoi de grajd fermentat si maruntit, si imbogatit cu superfosfat  si sare potasica la adanicme de 25 cm.

Semanatul direct in camp, pe suprafete mari,  se poate realiza mecanizat de la sfarsitul lunii aprilie pana in prima decada a lunii mai. Pentru preveniea  cladosporiozei si a antracnoze samanta utilizata trebuie tratata chimic si imbaiata in  apa calda la timp de 20 minute.

Pepenele verde poate fi semanat in randuri la distante de 150 cm (intre randuri) x 30 – 40 cm (intre plante pe rand) sau in cuiburi,  (2 – 3 seminte / cuib), la distante de 1,5 metri intre acestea.

Lucrarile de intretinere specifice culturii de pepene verde sunt de rarit, de prasit, irigat si de reducere a numarului de fructe pe planta, la soiurile timpurii se vor lasa maxim cinci fructe pe vrej.

Recoltarea se realizeaza manual, cand fructele ajung la maturitate fiziologica, cand carcelul de la baza este uscat si coaja capata culoare lucioasa.

Pepenii Baby Sugar sunt bine aclimatizati conditiilor din tara noastra. Soiul este foarte productiv iar cultura prezinta putine riscuri. Fructele ating greutatea de 4-5 kg, au forma rotunda, culoarea cojii este verde inchis iar pulpa este rosie, foarte zemoasa si foarte dulce. Fructele Baby Sugar prezinta rezistenta buna la transport si depozitare.

pepeni verzi beneficii asupra starii de sanatate

Se apropie sezonul pepenilor verzi, iata care sunt soiurile apreciate de romani
Care sunt beneficiile capsunilor. Soiuri de capsuni productive
autor: admin / data: 18 May 2016 / Diverse, Fructe

Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/anuntagr/public_html/blog/wp-content/themes/Anunturi-Agricultura.ro/single.php on line 38

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la newsletter:

Imediat veți primi pe mail un link de confirmare, nu uitați să îl validați!

Facebook

Ultimele comentarii

George C: O productie de calitate se face utilizand automatizarile solarino pentru sere si solarii. Automatizarea serelor de legum...
Suplimentsport: Un articol plăcut ochiului și util. Pe alte site-uri, formatarea textului strigă uneori la cer pentru răzbunare. Câ...
Sportpower: Venind pe site, sincer am crezut că voi ieși repede de aici. Multe articole similare m-au dezamăgit deja. Cu toate ac...
Fanel Marianidis: buna ziua Ati putea sa ma ajutati sa iau legutura cu dl Baricz?As dori sa ii propun o colaborare...
x
Atentie!

NOU: lista productorilor agricoli din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Vreau sa ma inregistrez in lista producatorilor agricoli >>>

NOU: lista firmelor agricole din Romania. Primele 1000 de inregistrari sunt gratuite!
Doresc sa inregistrez o firma agricola >>>